Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Десетки граждани на африкански и азиатски страни са открити от румънската гранична полиция на пунктовете Вършанд и Нъдлак 2 при опити да преминат нелегално в Унгария, криейки се в моторни превозни средства, натоварени с килими, ролки гумени тръби и хладилници, предаде агенция Аджерпрес, като се позова на Генералния инспекторат на гранична полиция. 

В два от случаите нелегални мигранти са открити в товарни превозни средства, управлявани от български граждани.

Един човек е убит, а други са в болница след масовото сбиване между мигранти в Сърбия


През последните 24 часа на ГКПП Нъдлак 2 румънски гражданин и български гражданин, управляващи пътни превозни средства, регистрирани съответно в Румъния и България, се представиха за гранични формалности на излизане от страната. Според документите, придружаващи стоките, шофьорите са превозвали килими и хладилници за западноевропейски фирми. След щателна проверка на транспортните средства в товарните помещения са открити 27 чужденци, информира във вторник Генералният инспекторат на румънската гранична полиция.

Граничните служители са установили, че мигрантите са граждани на Африка и Азия, а именно от Мароко, Египет, Бангладеш, Пакистан, Сирия, Индия, Афганистан и Судан, на възраст между 20 и 44 години.

На ГКПП Вършанд румънските гранични служители са извършили щателна проверка на автомобил, управляван от български гражданин, който превозвал ролки гумени тръби за холандска търговска компания. В товарното отделение на камиона са били намерени скрити седем чуждестранни граждани. Разследването е установило, че те са граждани на Афганистан, повечето от които кандидати за убежище в Румъния.

И в трите случая граничните служители провеждат разследвания, за да установят цялата престъпна дейност, и след като приключат, ще бъдат предприети необходимите законови мерки.
БТА