Между Обама и Буш няма конфликт
Между Обама и Буш няма конфликт / БГНЕС

Преходният екип на новоизбрания президент на САЩ Барак Обама отхвърли слуховете за конфликт за финансовата криза с Белия дом, предаде АФП. Напрежението бе повишено, след като изтекоха детайли от разговора на четири очи между бъдещия и настоящия президент, а в конгреса демократи и републиканци обсъждаха обхвата на краткосрочните мерки за икономическа помощ.

"Ню Йорк Таймс" цитира неназовани източници, според които президентът може да се съгласи на ново финансиране за американската авто-индустрия, ако демократите в Конгреса приемат споразумение за свободна търговия с Колумбия. Помощниците на Обама потвърдиха, че новоизбраният президент е призовал настоящият президент Буш да подкрепи авто-индустрията, но отрекоха информацията за предложена сделка, включваща колумбийското споразумение. То също е обсъждано при дискусията между двамата президенти, но темите не са свързвани.

Екипът на Обама похвали Буш за усилията му да осигури гладко предаване на властта. Появилите се информации бяха първият признак за подмолно напрежение, съобщава БГНЕС.