Метрото в Ню Йорк частично възобнови работа
Метрото в Ню Йорк частично възобнови работа / снимка: Reuters

Три дни след преминаването на урагана Санди метрото в Ню Йорк частично възобнови работа, облекчавайки донякъде движението в града, който снощи се задушаваше от огромния брой коли, предаде Франс прес.

Днес и утре метрото ще се ползва безплатно, посочва БТА.

Въведено е задължителното изискване за най-малко трима пътуващи в един автомобил за коли, които минават по мостовете за Манхатън.

Броят на жертвите в Ню Йорк след преминаването на урагана Санди е достигнал най-малко 37, съобщи кметът на града Майкъл Блумбърг, цитиран от Франс прес.

На пресконференция той каза, че властите започват да раздават вода и "хиляди порции готвена храна" в кварталите, които продължават да са без електричество и където животът става все по-труден. Ще бъдат разположени и терминали, които ще дадат възможност на хората да заредят мобилните си телефони и компютри.

Училищата ще бъдат отворени в понеделник, каза Блумбърг, изказвайки отново надежда, че до неделя електроподаването в Ню Йорк ще бъде възстановено.

Той уточни, че 6800 души все още се намират в центровете за временен подслон, разкрити преди връхлитането на урагана.

Над 600 000 нюйоркчани продължават да са без ток.

Електрическата компания в щата Ню Джърси съобщи, че ще са й нужни 7 до 10 дни да възстанови електрозахранването на всичките си потребители.

Метрото в Ню Йорк частично възобнови работа
netinfo