Лионел Меси упражни правото си на глас като член на Барселона
Лионел Меси упражни правото си на глас като член на Барселона / БТА
Капитанът на Барселона Лионел Меси гласува в днешните извънредни избори за президент на клуба, с него бе и най-големият от трите му сина Тиаго (8 г.).



Двамата използваха възможността да се разходят из стадиона и да си направят снимки на фона на терена, които Меси показа в профилите си в Инстаграм и Туитър. През това време опашката от чакащи да гласуват скандираше "Меси, остани!"
 
Към 13 ч. местно време (14 ч. българско) бяха гласували 37 530 членове на Барселона (сосиос), от тях 20 663 по пощата и 16 867 присъствено. Урните се запечатват в 21 ч., според „Ас“ са нужни малко повече от 20 000 гласа, за да бъде подобрен рекорда за участие от 57 088 сосиос през 2010 г. Тогава победи Сандро Росел с 35 021 гласа, което го вписа в историята като президентът с най-голяма подкрепа.

Освен Меси, гласуваха съотборниците му Бускетс, Алба, Пуиг, и др., както и бившият треньор на Барса, сега национален селекционер на Испания Луис Енрике.
 
Кандидатите са трима, един от тях – Жоан Лапорта (по-долу), бе начело на клуба в началото на века, и при него бе златният период на каталунците с треньор Пеп Гуардиола.
 

Другите двама са Виктор Фонт, който обеща да доведе начело на първия отбор Шави Ернандес, и Тони Фрейша, чието предизборно послание включваше инжектиране на 550 милиона евро в задлъжнялия клуб и покупката на голаджията на Борусия Дортмунд Хааланд.

Превод и редакция: DarikNews