/ БГНЕС
Германската канцлерка Ангела Меркел призова германците да се ваксинират срещу ковид във връзка със започващата ваксинационна седмица в Германия, предаде Ройтерс.
Ваксинационната седмица е кампания за ваксиниране, която ще бъде проведена в джамии, магазини и на футболни игрища.

Притеснено от факта, че процентът на ваксинираните до момента може да се окаже недостатъчен за предотвратяването на зимна вълна от случаи на заразяване с ковид, германското правителство се опитва да насърчи още хора да се имунизират, отбелязва Ройтерс.

"Никога не е било по-лесно да се ваксинираш. Никога не е било по-бързо", каза Меркел в седмичния си подкаст.

Германската лидерка заяви, че от утре хората в страната могат да се ваксинират, без да е необходимо да си записват час. Това може да стане в превозните средства на градския транспорт, в храмове и на спортни съоръжения.

Досега в Германия с коронавирус се заразиха около четири милиона души. Общият брой на смъртните случаи, свързани с COVID-19, е над 90 хиляди.

Меркел заяви, че е добре, че около 66 процента от германците са ваксинирани поне с една доза и че 62 процента са напълно ваксинирани.

"За да се справим през есента и зимата, трябва да убедим повече хора да се ваксинират. Моля ви: защитавайте себе си и останалите хора. Ваксинирайте се", призова канцлерката.
БТА