/ БТА
Бившата първа дама на САЩ е в траур след смъртта на майка си. Амалия Кнаус е починала на 78-годишна възраст на 10 януари, а преди ден е било и нейното опело.

Доналд Тръмп, заедно с най-малкия си син Барън, се присъединиха към Мелания за траурното събитие, като експрезидентът пропусна съдебно заседание по делото си за клевета в Ню Йорк, за да присъства на погребението на тъщата си в частно гробище във Флорида.
 

Мелания траур
БТА


Амалия Кнасс и нейният съпруг Виктор станаха граждани на САЩ през 2018 г., но живееха в страната отпреди това със Зелени карти. Те успяват да се възползват от визовия процес за събиране на семействата, който тогавашният президент Доналд Тръмп беше искаше да премахне, наричайки го „верижна семейна миграция“.


В миналото покойната майка на мисис Тръмп е работила в текстилна фабрика в словенския град Севница, докато Виктор е бил продавач на автомобили. Мелания се запознава с Доналд Тръмп през 1998 г., докато работи като модел. Самата тя става гражданин на САЩ през 2006 г. - годината в която ражда сина на милиардера.