Мексикански магьосник шокира света с предсказанията си
Мексикански магьосник шокира света с предсказанията си / снимки: Reuters

Антонио Васкес, известен като "Великия магьосник" на Мексико, нарече "дебела опашата лъжа" твърденията, че тази година ще настъпи краят на света според календара на маите, съобщиха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

На годишната си пресконференция Васкес заяви, че маите никога не са правили предсказания за края на света.

Прочутият маг, който през последните 25 години редовно шокира света с прогнозите си, предрича също, че президентът на САЩ Барак Обама няма да успее да спечели втори мандат на предстоящите през ноември избори, и че още двама латиноамерикански президенти ще се разболеят от рак, предава БТА. Васкес изказа също предположението, че магия е причинила вълната от ракови заболявания сред южноамериканските лидери.

Миналата седмица президентът на Венецуела Уго Чавес, по време на военна церемония, зададе въпроса дали Съединените щати не са причинили раковите заболявания, от които страдат той и колегите му от Бразилия, Парагвай и Аржентина, припомня АП.

Точността на предсказанията на "Великия магьосник" на Мексико, които са основани на гледане на карти Таро и наблюдения на звездите, се оценяват от самия него на 75-80 процента, отбелязва ИТАР-ТАСС. Миналата година той предрече отслабване на еврото и нов икономически спад в развитите страни. Част от неговите предсказания, например за смъртта на американската поп-певица Бритни Спиърс и убийството на един от латиноамериканските лидери, за щастие не се сбъднаха.

Мексикански магьосник шокира света с предсказанията си
netinfo