/ iStock/Getty Images
Кметът Виктор Уго Соса на мексиканския град Сан Педро Уамелула по стара традиция се ожени за 7-годишно женско алигаторче на име Малката принцеса. Подробности за церемонията разкри Daily Mail.

За тържеството влечугото беше облечено в бяла рокля, а челюстите му бяха превързани за безопасност. Във видеото, публикувано от изданието, празнично облечен Соса танцува в прегръдка с алигатор, държейки го в ръцете си и целувайки животното по муцуната. Церемонията бе придружена от силна музика.

Отбелязва се, че Малката принцеса в ритуала представлява Майката Земя, а бракът й с местен лидер символизира единението на човека с божественото. По този начин градът се надява да си осигури изобилие. „Молим природата да ни даде достатъчно дъжд, достатъчно храна и да имаме риба в нашата река“, обясни Соса.

Кметовете на Сан Педро Уамелула се женят за влечуги всяка година по традиция, която е запазена от 18 век. Местните смятат, че това носи късмет на рибарите. Така през 2017 г. предишният ръководител на града Виктор Агилар се ожени за женски крокодил като част от церемонията.

По-рано беше съобщено, че в Бразилия жена, която мечтаеше за семейство, се омъжи за парцалена кукла, създадена от майка й. Тя също така заяви, че е родила дете от играчка.
БГНЕС