Мексиканец призна, че е убил осем жени в Сиудад Хуарес
Мексиканец призна, че е убил осем жени в Сиудад Хуарес / netinfo

Мексиканец, екстрадиран от САЩ, призна, че е убил осем жени при сатанински ритуали близо до известния с престъпността си град Сиудад Хуарес. Франсиско Гранадос свидетелства пред мексикански съдия, че той и двама негови съучастници, са взели наркотици преди да убият жените и да хвърлят труповете им в напоителен канал на поле с памук.

Телата са открити през 2001 година. Гранадос бе задържан преди 3 години в САЩ, където излежал една година в затвора за други престъпления. Той призна още, че заедно със съучастниците си е взимал участие и в други убийства и че в дома на един от тях са горили трупове на други жени. Той поиска прошка от семействата на жертвите.

Мексикански съдия даде 26 години затвор на един от неговите съучастници - Едгар Алварес. Повече от 400 жени са убити, някои след сексуално насилие и изтезания от 1993 г. в Сиудад Хуарес. Градът, който се намира близо до границата със САЩ е арена на действията на наркотрафиканти. Повече от 1000 души са убити в града от началото на тази година, съобщава БГНЕС.