Британският премиер Тереза Мей
Британският премиер Тереза Мей / БГНЕС, архив
Плановете на Великобритания за излизане от Европейския съюз остават в сила, заяви днес британската министър-председателка Тереза Мей преди важни разговори с останалите лидери от общността, предаде БТА.

Мей претърпя снощи неуспех при гласуване в британския парламент, при което разбунтували се членове на нейната Консервативна партия подкрепиха предложение, даващо на депутатите повече контрол върху процеса на Брекзит.

Тереза Мей загуби важно гласуване за Брекзит в британския парламент

Тя заяви, че е "разочарована" от този неуспех, но отбеляза, че правителството досега е спечелило 35 от 36 гласувания за Брекзит.

"Законопроектът (за излизане на Великобритания от ЕС) постига добър напредък, на път сме да осъществим Брекзит и сме на път да осъществим вота на британския народ", каза Мей, имайки предвид взетото на референдума във Великобритания през 2016 г. решение за напускане на ЕС.

Лондон няма да плати сметката без търговско споразумение с ЕС

Очаква се на срещата в Брюксел лидерите от ЕС да дадат одобрение преговорите за Брекзит да преминат от уреждане на условията за излизане на Великобритания от общността към оформяне на бъдещите отношения.
 
БТА