/ БГНЕС
Сред задържаните е и блогърът Алексей Навални
Руската полиция задържа най-малко 400 души на протест в Москва, призоваващ за наказване на полицаите, замесени в предполагаема инсценировка срещу журналиста Иван Голунов, предаде Ройтерс, като се позова на организацията ОВД-Инфо. Сред задържаните е блогърът Алексей Навални, каза негова говорителка, цитирана от АФП.
 
Случаят Голунов: делото е закрито, но въпросите остават

Вчера полицията оттегли свързаните с наркотици обвинения срещу Голунов.

Това беше необичаен ход на властите, сблъскали се с гнева на неговите поддръжници, според които той е станал жертва на инсценировка заради своята журналистическа дейност, отбелязва Ройтерс. Привържениците му обаче решиха да протестират въпреки предупреждението на властите, че демонстрацията им ще бъде незаконна.

БГНЕС

Вчера полицията оттегли свързаните с наркотици обвинения срещу Голунов. Това беше необичаен ход на властите, сблъскали се с гнева на неговите поддръжници, според които той е станал жертва на инсценировка заради своята журналистическа дейност, отбелязва Ройтерс.

БГНЕС

Москва прекратява разследването срещу Иван Голунов

Привържениците му обаче решиха да протестират въпреки предупреждението на властите, че демонстрацията им ще бъде незаконна.

БГНЕС

БТА