Тиаго Алкантара е новото подкрепление на Ливърпул
Тиаго Алкантара е новото подкрепление на Ливърпул / БГНЕС
Английският шампион Ливърпул представи шампионът на Германия Тиаго Алкантара, който официално подписа за 4 г . Цената за испанския национален полузащитник с бразилска кръв е 25 милиона евро, тя може да достигне 30 млн. Според определени клаузи в споразумението между двата последни победителя в Шампионската лига – Ливърпул и Байерн.

29-годишният Тиаго, който тръгна към големия футбол от Барселона, заяви: „Чувството е невероятно, чаках дълго за този момент и съм много щастлив, че съм тук“.

За Тиаго е запазена фланелката с номер 6, с картотекирането му няма проблем и той може да бъде в състава още срещу Челси на „Стамфорд Бридж“ в неделя, пояснява Би Би Си.



Алкантара има 2 шампионски титли с Барса преди да премине в Байерн през 2013 г., където стана още 7 пъти шампион с баварците, за да увенчае престоя си с Шампионската лига през август.

Новият му треньор Юрген Клоп не скри задоволството си от трансфера, втори това лято след гръцкия ляв бек Костас Цимикас. „Ние играхме срещу него в Мюнхен в Шампионската лига преди 2 години (Ливърпул победи 3:1 на 1/8-финала след 0:0 на свой терен), така че той е наясно що за машина можем да бъдем, и той искаше да стане част от нас“, каза Клопо.

Следващото подкрепление на шампионите се очаква да бъде нападателят на Улвърхемптън Диого Жота, който в четвъртък изненадващо не излезе срещу Стоук за купата на лигата. След мача треньорът на „вълците“ Нуно Ешпирито Санто упорито отказваше да разкрие причината за отсъствието на 23-годишния играч, който може да струва на червените 40 млн. евро.