/ Guliver/Getty Images, архив
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Великобритания, която в момента води преговори за напускане на ЕС, след няколко години ще може да намери своето място в една реформирана Европа, ако пожелае, предаде АФП.
 
"Не си представям, че Великобритания няма да може да намери своето място в този опростен и реформиран Европейски съюз, който предлагам", заяви Макрон, представяйки своите предложения за реформа на ЕС.
 
Еманюел Макрон предлага реформи в ЕС (ВИДЕО)

Макрон предложи също засилване на френско-германското партньорство, което да даде нов тласък на ЕС, отбелязва АП. В речта си пред европейски студенти в Париж френският президент подчерта, че германският канцлер Ангела Меркел е изправена пред историческо предизвикателство, визирайки възхода на крайната десница на изборите в неделя.
 
Великобритания иска двугодишен преходен период след Брекзита

Макрон предложи Франция и Германия да обсъдят предложенията му за реформа на ЕС, въпреки че знае, че страните членки няма да приемат всичко.
 
Френският президент иска през януари догодина да подпише нов договор за френско-германско сътрудничество и предложи да се постави като цел уеднаквяване на законите на двете страни за бизнеса до 2024 г.
БТА