/ БГНЕС
Президентите на Франция и САЩ Еманюел Макрон и Доналд Тръмп, които преди срещата на Г-7 си размениха реплики в "Туитър" имаха днес кратка "много сърдечна" дискусия за търговията и Северна Корея. Това съобщи френски представител, цитиран от Ройтерс.

Европейците се одобряват идеята за връщане на Русия в Г-7
 
По думите му Тръмп е поискал среща с Макрон при пристигането си в канадската провинция Квебек и те са разговаряли малко повече от десет минути.
В пост в "Туитър" Макрон заяви намерението си да направи опит да убеди Тръмп чрез диалог, "за да бъдат защитени интересите на французите и на всички, които, че светът може да бъде граден само заедно". Френският президент е качил в социалната мрежа и кратък видеоклип от срещата си с Тръмп преди началото на срещата на седемте най-развити демократични държави, допълни ТАСС.

Макрон цитира Бисмарк, сравни разговор с Тръмп с кренвирши
 
Има доста малка вероятност след започващия днес двудневен форум на Г-7 да бъде огласено съвместно изявление на лидерите поради липсата на консенсус по търговските въпроси, твърдят пред Ройтерс няколко източника от делегациите. Според тях вместо текст, одобрен от Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония, домакинът Канада ще огласи само обобщение от случилото се на срещата.

24 април: Вижте колко се харесват Тръмп и Макрон (СНИМКИ)
БТА