Маккейн е кандидатът на републиканците за президент
Маккейн е кандидатът на републиканците за президент / снимкa: БГНЕС

Конгресът на Републиканската партия на САЩ официално номинира кандидатурите на Джон Маккейн и Сара Пейлин за президент и вицепрезидент на изборите, които ще се проведат на 4 ноември. Световните агенции отбелязват, че гуребнаторката на Аляска е засенчила номинацията на Джон Маккейн като е произнесла силна и емоционална реч пред делегатите на конгреса.

Близо половината от 40-минутната си реч пред делегатите на конгреса Сара Пейлин посвети на семейството си – на родителите си, съпруга си и 5-те си деца. Ето как кандидатът за вицепрезидент на републиканците описа своя съпруг Тод.

„Запознахме се в гимназията и след 20 години съвместен живот и 5 деца – той все още е моят човек!

Сара Пейлин определи като привилегия живота си в малък град като обикновена американка. Тя обвини кандидатът за президент на демократите Барак Обама, че използва темата за „промяната" като лозунг за представяне на политическата си кариера и призова сънародниците си да предпочетат неговия опонент – Джон Маккейн.

„Ако личността има значение в тези избори, ако значение имат вярата в екипността и промяната на целите, които споделяме, то тогава ви моля да се присъедините към нашата кауза и да помогнете на Америка да избере за президент на САЩ един велик човек".