Македонският премиер стана обект на подигравки в социалните мрежи
Македонският премиер стана обект на подигравки в социалните мрежи / БГНЕС
Македонският премиер стана обект на подигравки в социалните мрежи
81384
Македонският премиер стана обект на подигравки в социалните мрежи
  • Македонският премиер стана обект на подигравки в социалните мрежи

Македонският премиер Никола Груевски стана обект на подигравки в социалните мрежи, след като преряза лентите на два радиатора в села край Прилеп и провери дали се отваря дограма на обществена сграда.

В последно време той се появява често на откриването на нови обекти, на които реже лентите и кани медиите. Според критиците целта на повишената активност на Груевски е да покаже на обществото колко много се строи в Македония. Премиерът открива от канализация до тенис кортове и плажове, пишат македонски медии.

Традицията Груевски да открива всички нови обекти в страната неведнъж е давала повод за подигравки. Последен повод за това стана видео, на което се вижда как Груевски проверява дограма на обществена сграда. „При визитата си в едно прилепско село Груевски пусна в употреба радиатор и показа как се отваря прозорец", съобщава опозиционната страница на „Странски служби" във Фейсбук. Страницата в социалната мрежа беше създадена след като властите обвиниха опозицията, че обслужва и работи за чужди служби с цел да свали легитимното правителство в Скопие.

Подигравките с премиера Груевски набраха скорост в някои от телевизиите в Македония.

„Викнете го премиерот да го провери квалитетот на вашиот прозорец!", коментира водещият и редактор на сутрешния блок на телевизия „Сител" Александър Блажевски.

От страницата на „Странски служби" съобщават още : „Известуваме дека Груевски среде лето пушти радијатор и во село Кривогаштани, и во село Русиново". Към текста има и снимки как македонският премиер проверява двата радиатора в селата край Прилеп.