Македония има нов финансов министър
Македония има нов финансов министър / БГНЕС, архив

Кирил Миноски е новият финансов министър на Македония. Той беше одобрен от парламента в Скопие и ще се включи в състава на правителството на Емил Димитриев.

До избора на Миноски се стигна след като вчера вицепремиерът и досегашен министър на финансите Зоран Ставревски подаде оставка, цитирайки "здравословни причини".

Емил Димитриев е новият служебен премиер на Македония

Досега Миноски беше директор на Националната агенция по приходите. Той е доктор на икономическите науки и има 17-годишен опит във финансовата сфера. Ставревски беше част от управлението на страната от идването на власт на ВМРО-ДПМНЕ през 2006 г. и финансов министър от 2009 г.

Той е смятан за един от приближените на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, който беше и премиер до началото на тази година.

Временното правителство на Емил Димитриев
беше формирано съгласно миналогодишния Договор от Пържино със задачата да подготви страната за предварителни парламентарни избори, които трябваше да се проведат на 5 юни.

Вотът обаче беше отменен, а политическата криза в страната се задълбочи, както се удължи и временният мандат на Димитриев.

Източник: БГНЕС