/ Guliver/Getty Images
Майкъл Джордан, смятан за един от най-великите баскетболисти на всички времена, води луксозен начин на живот, подобаващ на неговия статут и богатство.

Продават на търг фланелка на Майкъл Джордан

Наслаждавайки се на "пенсионирането" си в изключителен лукс, Джордан добави нова играчка към своята колекция – чисто нов бизнес самолет Gulfstream на стойност 70 милиона долара.

 
Смята се, че само боядисването по поръчка на самолета е струвало 500 000 долара. Но впечатляващата цена едва ли има значение, когато си най-богатият бивш професионален спортист в света. Благодарение на масивните спонсорски сделки с водещи американски марки като Nike, сегашното нетно състояние на баскетболната легенда се оценява на около 3,5 милиарда долара.

Свръхлуксозният самолет за дълги разстояния е една от най-престижните и мощни машини в света, проектиран както за комфорт, така и за сигурност. Може да лети без прекъсване от Ню Йорк до Хонг Конг или от Лос Анджелис до Сидни. Сред собствениците на същия модел са Илон Мъск, Джеф Безос, Сергей Брин и Лари Пейдж.
 

Като дете легендарният баскетболист Майкъл Джордан тренирал различни спортове, но най-силно бил привлечен от баскетбола. В 9 клас е бил висок 175 см. Треньорът на училищния отбор обаче отказал да го вземе в него. Това разтроило Майкъл, който си обещал, че ще докаже на треньора, че е допуснал грешка. Той усилено тренирал и се усъвършенствал. Стигнал до училищния отбор, после до университетския и така до NBA.
Gettyimages


Маратонки на Майкъл Джордан бяха продадени на търг за 125 000 долара


Това, което прави G650ER на Майкъл Джордан наистина специален, е персонализираното боядисване и привличащи вниманието регистрационен номер. Опашката е украсена с неговото емблематично лого на Jumpman, а останалата част от корпуса на самолета е завършена в черен и сив принт на слонска кожа, добре познат от маратонките Air Jordan.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня