Тя бе придружена от майката на вдовицата Юлия Навалная
Майката на руския опозиционен лидер Алексей Навални посети гроба му ден след като хиляди руснаци рискуваха да бъдат арестувани на погребението му, за да отдадат почит на бореца срещу корупцията.

Най-малко 45 ареста по време на събирания в деня на погребението на Навални

Навални, най-яростният критик на президента Владимир Путин от повече от десетилетие, почина в арктическа затворническа колония миналия месец, където излежаваше 19-годишна присъда по обвинения в "екстремизъм", смятани до голяма степен за политическо възмездие за неговата опозиция срещу Кремъл.

Майка му Людмила Навалная посети гроба му на Борисовското гробище в южната част на Москва, Тя беше придружена от Алла Абросимова, майката на вдовицата на Навални Юлия Навалная.
 

навални гроб
БГНЕС


Юлия Навалная, двете деца на двойката и братът на Навални живеят в чужбина и не присъстваха на погребението, където можеха да бъдат арестувани заради противопоставянето им срещу на Путин. Юлия Навална обеща да продължи работата на съпруга си и каза, че Путин е "убил" Навални.

I'll be back: Последно сбогом с Алексей Навални под звуците на „Терминатор“

Журналистите на AFP видяха малка група от опечалени да полагат цветя на гроба му и продължително полицейско присъствие на гробището, близо до бреговете на река Москва. В петък хиляди последователи на Навални се редяха на опашка с часове, за да отдадат почитта си към 47-годишния мъж.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС