Майка на отвлечено дете твърди, че е виновна за похищението му
Майка на отвлечено дете твърди, че е виновна за похищението му / netinfo

Кейт Маккан, майка на 4-годишното британско момиченце Мадлин, отвлечено на 3 май тази година от португалския курорт Прая да лус, твърди, че се чувства виновна, защото оставила дъщеря си сама в нощта на похищението, предаде Асошиейтед прес.

В интервю, публикувано в няколко британски издания, Кейт Маккан казва, че не е предполагала, че детето й не е било в безопасност, когато го е оставила само в хотелската стая и е отишла със съпруга си да вечеря на 50 метра от нея.

Според Кейт Маккан хората в хотела са имали много приветлив вид, а самият комплекс е изглеждал сигурен. "Толкова много съжалявам, че не бяхме до Мадлин в онази нощ. Всеки миг се питам защо тогава си мислех, че Мадлин е в безопасност", разказва майката на похитеното британско момиченце. Същевременно португалската полиция, разследваща похищението на Мадлин, започна отново претърсване на дома на единствения заподозрян засега по случая - британеца Робърт Мурат, предаде Франс прес.

Претърсването може да продължи няколко дни. Засега усилията са насочени към градината на къщата на Мурат. Вилата на британеца се намира на стотина метра от мястото, от където беше отвлечена Мадлин. Мурат винаги е твърдял, че няма нищо общо с похищението.

В събота португалският вестник "Сол" писа, че полицията търси трупа на Мадлин в района на Прая да лус. По-рано тази седмица се появиха информации, че малката Мадлин е била видяна на терасата на кафене в Белгия в компанията на непознати мъж и жена.