Майка и дъщеря, които са били извадени с наранявания от развалините на срутената им къща в град Антакия (окръг Хатай), се събраха отново след около месец раздяла в болница в град Адана, предаде Анадолската агенция.
 
36-годишната Селиме Догруер и 9-годишната й дъщеря Зюмра Догруер бяха затрупани, след като къщата им се срути при земетресението в Антакия (сред най-тежко пострадалите градове при трагедията на 6 февруари). Майката и дъщерята, чиито крака са били затиснати под развалините, са били извадени след около 15 часа престой под руините на сградата. Те обаче са били приети в различни болници, тъй като не е имало места и за двете в едно лечебно заведение (всички болници и морги в района бяха препълнени – бел. авт.).

В Турция е имало 13 хил. вторични труса след унищожителните земетресения

След близо месец лечение Зюмра, а по-късно и майка й Селиме са били закарани в болницата в Адана, където двете се събраха в една болнична стая.
Майката и дъщерята реагираха изключително емоционално на дългоочакваната щастлива среща. Персоналът на болницата осигури торта и балони за майката и дъщерята, които през цялото време се държаха за ръце.
Нора Чолакова/БТА