Майка и децата й бяха убити при израелски въздушен удар в Ивицата Газа
Майка и децата й бяха убити при израелски въздушен удар в Ивицата Газа / netinfo

Четири деца и тяхната майка загинаха при израелски въздушен удар по град Бейт Ханун, в северната част на Ивицата Газа, предадоха световните агенции.

40-годишната майка и четирите й деца, на 7, 6, 4 и 1 години, които закусвали в двора на къщата им в Бейт Ханун, били ударени от ракета, изстреляна при израелско въздушно нападение. Децата загинали на място, а майката починала от раните си в болница.

Според бащата на децата те са убити от снаряд, изстрелян от израелски танк.

При това нападение загина и боец на палестинската групировка Ислямски джихад, който се намирал на прага на поразената палестинска къща.

При израелски въздушен удар пак в този район загина още един палестински боец.

Палестинските движения Ислямски джихад и Хамас веднага отвърнаха на двете атаки, като обявиха, че са изстреляли най-малко 13 ракети по южните части на Израел, съобщава БТА.

Палестинският президент Махмуд Абас нарече убийството на майката и на децата й клане. Палестинският премиер Салам Фаяд осъди също нападението.

Израелското правителство обяви, че започва разследване на трагедията. Марк Регев, говорител на кабинета, заяви, че палестински бойци действат често в населени с цивилни палестински райони. Той допълни, че в този случай израелските военни, които атакуват бойците, се стараят да причинят възможно най-малко жертви сред цивилното население.