Махмуд Ахмадинеджад: Израел скоро ще изчезне
Махмуд Ахмадинеджад: Израел скоро ще изчезне / netinfo

Израел скоро ще изчезне, също както изчезна Съветският съюз, заяви иранският президент Махмуд Ахмадинеджад, цитиран от Франс прес.

"Като казах, че този режим ще изчезне, изразявам онова, което народите носят в сърцата си. Мрежите на ционисткия режим много ме нападаха. Но също както СССР изчезна, скоро и ционисткият режим ще изчезне", каза Ахмадинеджад в обръщение към участниците в конференцията за Холокоста в Техеран.

В приветствието си към присъстващите, сред които има множество ревизионисти, той изтъкна: "Иран е вашата страна и страната на всички свободомислещи".

"Холокостът се е превърнал в идол за великите сили. Няма значение, дали е имало Холокост или не, дали е бил в големи или в ограничени мащаби, става въпрос за претекст да бъдат нападани и заплашвани страните от региона", добави иранският президент.

Френският външен министър Филип Дуст-Блази определи като шокиращо и неприемливо изказването на Махмуд Ахмадинеджад, че Израел скоро ще изчезне. Министърът припомни изявлението на иранския президент отпреди няколко месеца, че Израел трябва да бъде изтрит от картата и изтъкна, че днес той повтаря думите си "във връзка с нещо уникално в историята, каквото е Холокоста, на което никой няма право да посяга."

"В този контекст можем само да искаме възможно по-скоро да бъде приета резолюция на ООН", посочи Дуст-Блази.