Палестинският президент Махмуд Абас се появи по телевизията, след като в края на миналата седмица бяха плъзнали слухове, че се лекува в йорданска болница, предаде ДПА.

В обръщение, направено от офиса му в град Витлеем, Абас заяви в отговор на израелските безпокойства, че палестинската автономна власт няма да рухне. "Палестинската автономия е едно от постиженията ни и ние няма да се предадем", посочи Абас.

Твърди се, че на заседание на кабинета в понеделник израелският премиер Бенямин Нетаняху казал, че Израел е готов да направи всичко, което може, за да не се разпадне палестинската власт, но трябва да се готви и за такъв сценарий.

Говорителят на Абас Набил Абу Рудейна в събота отрече като "изопачени и неверни" слуховете, че 80-годишният палестински президент е бил хоспитализиран в Йордания със сериозно заболяване.

„Израел няма защо да мечтае, че ние ще рухнем, каза Абас. Може да сме под обсада или блокирани, може войниците да са навсякъде, но ние няма на напуснем това място, и няма да се предадем или да изпаднем в отчаяние. Ще останем тук, това е нашата страна, това са нашите домове и ние искаме да имаме своя държава“, заяви той.

Махмуд Абас се появи публично след слуховете че е в болница в Йордания (ВИДЕО)
netinfo

Махмуд Абас се появи публично след слуховете че е в болница в Йордания (ВИДЕО)
netinfo

Изявленията на Махмуд Абас бяха и реакция на продължаващата вълна от насилие, икономическото забавяне на Западния бряг и политическата криза в палестинското ръководство, отбелязва ДПА.

Абас говори на Бъдни вечер по Юлианския календар, когато празнуват част от православните.

Източник: БТА