Мадлин Маккан била видяна в Мароко, пише британски таблоид
Мадлин Маккан била видяна в Мароко, пише британски таблоид / netinfo

Двама свидетели са видели в Маракеш 4-годишната Мадлин Маккан шест дни, след като на 3 май тя изчезна в португалския курорт Алгарве, пише британският таблоид "Нюз ъв дъ уърлд".

Норвежката Мари Полард, която отседнала със съпруга си в хотел Ибис, твърди, че сутринта на 9 май на бензиностанция на компанията Африкия (Afriquia) видяла момиченцето. То стояло до мъж на възраст под 40 години и го питала на английски: "Кога ще видя мама?". По думите на Полард Мадлин изглеждала тъжна.

Когато се върнала в дома си в Испания, Полард научила, че Мадлин се издирва и съобщила на полицията, която не дала гласност на новата информация. Междувременно в дома си се завърнал и вторият свидетел, роден в британското графство Йоркшир. Той разказал на полицаите, че видял момиченце, което приличало на Мадлин, същия ден и почти в същото време в Маракеш, близо до хотел Ибис.

В Мароко се шири педофилия и затова родителите на изчезналото момиченце заминаха да търсят дъщеричката си първо в тази страна през юни. При двудневното си пребиваване те се срещнаха с министъра на вътрешните работи и шефа на полицията и получиха от тях обещание да разследват вероятността Мадлин да е попаднал в Мароко.

Според португалската полиция родителите на Мадлин - Кейт и Джефри Маккан са заподозрени по делото. "Нюз ъв дъ уърлд" съобщава, че съпрузите са предложели да бъдат подложени на детектора на лъжата, но португалският съд забранява използването на резултатите от такъв разпит.