Водачката на френската крайна десница Марин льо Пен обвини Германия, че се опитва да понижи заплатите и да си осигури "роби", като приема хиляди мигранти и бежанци, предаде Ройтерс.

"Германия вероятно мисли, че населението й измира и сигурно се опитва да понижи заплатите и да продължи да набира роби чрез масова имиграция", заяви Льо Пен пред свои поддръжници в южния френски град Марсилия, който е ключова дестинация за мигрантите от Северна Африка.

Според проучвания на общественото мнение Льо Пен, известна със силните си изказвания срещу имиграцията, може да успее да стигне до балотаж на президентските избори през 2017 година, който обаче вероятно ще загуби.

Имиграцията е проблем, който все повече тревожи френското общество. Според друго допитване французите са против смекчаване на правилата за предоставяне на бежански статут, включително за сирийци, бягащи от гражданската война.

За разлика от Льо Пен френският президент Франсоа Оланд подкрепи германския канцлер Ангела Меркел. Двамата изпратиха общо писмо до европейските лидери с настояване да бъде създаден механизъм за преразпределяне на бежанци във всички страни от Европейския съюз.

Източник: БТА