Лондон ревизира срока на ограничения за румънски работници
Лондон ревизира срока на ограничения за румънски работници / netinfo

Британското правителство предвижда да направи нова преценка на ситуацията и евентуално да ревизира до една година, а не две, както бе първоначалният проект, ограниченията за достъпа на румънска работна ръка във Великобритания, заяви британският министър за Европа Джеф Хън на среща в Страсбург на делегация на британски депутати лейбъристи в Европейския парламент с евронаблюдателите от Социалдемократическата партия на Румъния, предаде Ромпрес.

Британският министър е обяснил, че мярката изглежда по-строга, отколкото е всъщност и британското правителство иска да й предаде такава форма, че да има най-малкото възможно негативно влияние за румънците. Предвижда се да бъде направена преценка на ситуацията и евентуална ревизия до една година, а не две, както предвиждаше първоначалният проект, е съобщил евронаблюдателят от Социалдемократическата партия Титус Корлатян.

Министър Джеф Хън е потвърдил също, че Великобритания ще вдигне визите след 1 януари 2007 година за гражданите, които искат да направят във Великобритания краткосрочно или средносрочно пътуване, и е подчертал, че ограниченията се налагат за работната ръка, а не за свободното движение на хора.