/ iStock/Getty Images

Министърът на здравеопазването на Великобритания Саджид Джавид заяви, че е ясно, че руският президент Владимир Путин е решил да атакува суверенитета на Украйна и смята, че инвазията вече е започнала, съобщи Ройтерс.

„Събуждаме се в един много мрачен ден за Европа и от това, което вече видяхме и разбрахме днес, е ясно, че руснаците, президентът Путин, са решили да атакуват суверенитета на Украйна и нейната териториална цялост", каза той пред телевизия Sky News.

Кремъл: Москва винаги е готова на преговори със САЩ
 

Видяхме, че той е признал тези отцепили се източни региони в Украйна и от докладите вече можем да кажем, че е изпратил танкове и войски.“

От това може да се заключи, че инвазията в Украйна е започнала, допълни министърът. Джавид добави, че премиерът Борис Джонсън ще направи днес изявление пред парламента относно Украйна.

„Ще получим повече информация за тази история, когато тя се развие“, каза още той.

Пристигна първата хуманитарна помощ за бежанците от Донбас
 

В понеделник руският президент Владимир Путин обяви признаването на суверенитета на Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР). С техните ръководители бяха подписани договори за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ.
БГНЕС