/ iStock/Getty Images
На следващия ден грабнаха оръжия да защитават родината си
Това не беше сватбеният ден, за който си мечтаеха, но докато Русия нападаше страната им в четвъртък, двама млади украинци Ярина Ариева и Святослав Фурсин сключиха брак на фона на сирени, които предупреждават за въздушно нападение, звънящи в ушите им, съобщи CNN.



„Това беше много страшно“, каза Ариева, която се омъжи за любимия си в киевския манастир Свети Михаил. „Това е най-щастливият момент в живота ви, излизате и чувате това“, каза Ариева, която е депутат.



Двойката е планирала да се оженят на 6 май и да празнуват в ресторант с изглед към река Днепър. „Само ние, реката и красивите светлини“, разказа 21-годишният младеж.



Но животът им се преобръща, когато руският президент Владимир Путин обяви военна операция в Украйна рано сутринта в четвъртък и нападението започна часове преди зазоряване с поредица от ракетни атаки.

Двамата се запознават през октомври 2019 г. на протест в центъра на Киев и малко по-късно са готови да си кажат заветното "Да". Но вместо спокойна и романтична сватба с дълъг меден месец, най-щастливият им ден в живота е белязан от конфликт.

"Ситуацията е тежка. Ще се борим за нашата земя", каза Ариева. „Можем да умрем и искахме да бъдем заедно преди всичко това".

Веднага след сватбата младоженците отидоха в местния Център за териториална отбрана, за да обединят усилията си за защита на страната.

 "Трябва да защитим хората, които обичаме, и земята, на която живеем. Надявам се на най-доброто, но правя каквото мога, за да защитя земята си", заяви булката.

Ариева не знае каква задача ще им бъде възложена. "Може би просто ще ни дадат броня и ще отидем да се бием. Може би ще помогнем с нещо друго. Те ще решат", каза тя.

Ндеждата обаче не умира. А любовта ги крепи. Ариева описа съпруга си като своя "най-близък приятел на Земята" и каза, че се надява един ден да отпразнуват брака си. „Може би те (Русия) просто ще се махнат от страната ни и ние ще имаме възможност да празнуваме нормално“, каза Ариева.

Ден по-късно Ярина Ариева публикува снимка, на която двамата са с оръжия в ръцете и написа. "Първа семейна снимка след сватбата. Вторият ден от войната.
Истината ще победи. Всичко ще бъде Украйна".

CNN