Литургия за отвлечената Мадлин Маккан имаше в Португалия
Литургия за отвлечената Мадлин Маккан имаше в Португалия / netinfo

Литургия по повод четвъртия рожден ден на отвлеченото британско момиче в Португалия беше отслужена в португалския курорт Прая да лус, предаде Франс прес.

Детето изчезна на 3 май в същия курорт от хотелска стая, където спеше с братчето си Шон и сестричката си Амели, докато родителите му вечеряха на 50 метра от мястото на отвличането.

На месата в чест на четвъртия рожден ден на Мадлин Маккан присъстваха майка й Кейт и баща й Гери. Църквата в курорта беше препълнена и след края на службата, състояла се в събота вечерта, португалски деца пуснаха в небето балони и раздадоха на присъстващите на литургията снимки на отвлеченото момиче.

Португалската полиция съобщи, че ограничава мащаба на издирването заради все по-силното подозрение, че момиченцето може би е станало жертва на международна педофилска мрежа.

По последни данни полицията търси двама мъже и една жена, които са карали автомобил с британска регистрация. Те са заснети от охранителна камера на бензиностанция в нощта на изчезването на Мадлин.

Британски бизнесмен предложи награда от 1 милион британски лири за информация за отвлеченото дете.