/ БГНЕС
Българските приоритети бяха представени по един много убедителен и ясен начин, каза днес в Страсбург пред медии министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова.

Борисов в ЕП: Оставяме лидери на големи държави да взимат решения, после се сблъскваме с проблеми

Благодарни сме за подкрепата, която получихме от всички политически партии в Европейския парламент и от признанието от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер за това, че са ясни и добре подбрани, коментира тя след представянето на приоритетите на председателството ни пред ЕП от министър-председателя Бойко Борисов, съобщи министерството на европредседателството.

Борисов: Аз съм зелен човек – спасявахме щъркелчета и блатни кокичета (ВИДЕО)

Министър Лиляна Павлова акцентира на това, че страната успя да върне темата за Западните Балкани в общоевропейския дневен ред и да насочи вниманието на институциите към дебата за бъдещето на Европа, дигиталния дневен ред, сигурността и стабилността на континента.

Юнкер: България е вдъхновяващ пример за Западните Балкани

На днешното заседание страната получи ясна подкрепа в борбата с корупцията, каза още Павлова в отговор на въпрос. "България има воля за борба с корупцията, върви по прав път по отношение на мерките и законодателството и това, по което се работи, дава резултат, който е видим през икономическите показатели - ръста на икономика, намаляващата безработица и увеличаването на инвестициите", допълни тя.
БТА