Заради лошите метеорологични условия „Turkish Airlines“ удължи до 00:00 ч. на 26 януари забраната за кацане и излитане на самолети на летището в Истанбул, заяви говорител на авиокомпанията.

Автобус с български футболисти е блокриран край Истанбул заради обилните снегове

Заради силната снежна буря, обхванала най-големия турски град, в понеделник летището в Истанбул преустанови всички полети.

Очакваше се те да бъдат възстановени след 18:00 ч. местно време, но лошото време наложи удължаване на забраната за полети.

Заради снеговалежи: Забрана за влизане в Истанбул от няколко области

Турските медии съобщиха, че за първи път от откриването на летището през 2019 г. то е напълно затворено заради неблагоприятни метеорологични условия.

Силният снеговалеж в Истанбул възпрепятства не само въздушния, но и наземния трафик. От вчера следобед снеговалежите в града се засилиха, а на места се образува снежна покривка, дълбока 85 сантиметра. Много автомобили закъсаха по пътищата, като някои от тях се наложи да чакат по 17 часа.

Валията на Истанбул Али Йерликая съобщи, че общо 5057 души, блокирани на пътя, са били спасени от властите, а 3180 са настанени в хотели, общежития и други места за настаняване.

БГНЕС/БТА