Лекоатлетът Оскар Писториус отхвърли обвиненията за убийство на приятелката му
Лекоатлетът Оскар Писториус отхвърли обвиненията за убийство на приятелката му / снимки: Reuters

Южноафриканският лекоатлет Оскар Писториус отхвърли категорично обвиненията за убийството на приятелката му Рива Стинкамп няколко часа след първото му явяване пред съда, предаде АФП.

В свое изявление семейството на Писториус поднесе съболезнованията си на близките на Стинкамп. „Нашите мисли днес са със семейството и приятелите на Рива Стинкамп", се казва в комюникето.

По-рано стана ясно, че прокуратурата ще поиска срещу Писториус да бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство, предава Gong.bg

Писториус застреля приятелката си - модела Рива Стинкамп - в дома си в Претория миналата нощ. Жената подготвяла изненада на любимия си за Свети Валентин и се промъкнала в дома на лекоатлета, но той я помислил за крадец и я застрелял.

Полицията била извикана от съседи на звездата около 4 часа сутринта на 14 февруари, тъй като в къщата му били чути изстрели. 26-годишната приятелка на лекоатлета - Реева Стеенкамп, починала в резултат на огнестрелни рани в главата и една от ръцете й.

В родината му Южна Африка Писториус е герой, въпреки че медиите задават доста въпроси около бурния му личен живот, изпълнен с лъскави гаджета, оръжия и бързи коли. Миналата година в интервю за списание той сподели, че си ляга с пистолет, автомат и две бухалки от страх пред обирджии.

Лекоатлетът Оскар Писториус отхвърли обвиненията за убийство на приятелката му
netinfo