Лекарят на Джако преговаря за предаването си на властите
Лекарят на Джако преговаря за предаването си на властите / снимка: БГНЕС

Адвокати на лекаря на Майкъл Джексън заявиха, че преговарят по условията за неговото предаване на властите на Лос Анджелис на фона на публикации, че може да бъде обвинен в непредумишлено убийство, съобщава Ройтерс.

Междувременно днес стана ясно, че д-р Конрад Мъри няма да се яви пред съда и срещу него няма да бъде повдигано обвинение, съобщи съдебен източник, останал анонимен, съобщава БГНЕС.

Очакваше се днес докторът, който призна, че е дал на покойния изпълнител доза от мощното обезболяващо пропофол като приспивателно, да бъде формално обвинен в непредумишлено убийство, съобщава сайтът за знаменитости TMZ.com.  

Мъри, който бе в къщата на Джако по времето на неговата смърт на 25 юни, е във фокуса на наказателни разследвания от месеци, допълва БГНЕС. Мъри е бил нает през май миналата година, за да се грижи за 50-годишния Джексън, който се подготвяше за серия концерти. Те щяха да отбелажат завръщането му на световната музикална сцена, след като имиджът му беше сринат след делата за сексуално посегателство срещу деца, по които беше оправдан.

Краля на попа почина на 25 юни 2009 г. след силна доза успокоителни.