Лекари извадиха куршум от главата на китайка след 42 г.
Лекари извадиха куршум от главата на китайка след 42 г. / www.sxc.hu

Лекари от Югозападен Китай извадиха куршум от главата на жена, 42 години след като била простреляна, предаде АФП. Специалистите в болницата в Чунцин премахнали 2,5 сантиметров куршум от дясното слепоочие на 65-годишната Хъ Вънин, съобщава Chongqing News на своята страница в интернет. Тя била улучена от рикоширал куршум при престрелка между враждуващи фракции в началото на Културната революция, която премина от 1966 до 1976 г.

Първоначално лекарите й казали, че раната е повърхностна, но след като жената получила постоянно главоболие и имала затруднения при храненето, през 1978 г. била прегледана на рентген, който показал, че има заседнал куршум до дясната челюст и ухо.

Хъ Вънин, която е счетоводител по професия и има три деца, отказала да се подложи на операция заради лошото медицинско обслужване в Чунцин, в резултат на което получила главоболие, което са засилвало с времето. По-рано тази година болката от раната се разпространила в цялото й тяло и тя била принудена да се оперира, допълва изданието.