Лекар за смъртта на Принс: Случайно предозиране с лекарства
Лекар за смъртта на Принс: Случайно предозиране с лекарства / Guliver/Getty Images

Причината за смъртта на Принс може да е станало неправилно съчетание на приеманите лекарства, което е довело до тяхното „случайно предозиране".

Такова мнение изрази пред вестник „Ню Йорк дейли нюз" лекарят Дрю Пински, известен в Холивуд медик.

Превръщат имението на Принс в музей

Според него спирането на дишането е свързано най-вече с употребата на „смесица от опиати и бензодиазепини - една комбинация, която е и изключително опасна. Става дума за едновременно използване на обезболяващи и успокоителни средства.

"По правило води до спиране на дишането и бърза смърт. Това може се случи твърде лесно, дори ако лекарствата са предписани от лекар", поясни Пински.
Докторът предположи, че е възможно Принс да е имал и хронично заболяване.

Нови противоречия около разследването за смъртта на Принс

"Мисля, че скоро ще получим отговор на този въпрос", посочи Пински, напомняйки за слуховете, че музикантът взимал обезболяващи заради болка в тазобедрена става.

„Макар че опиати може да присъстват в цялата тази история, все пак случаят не прилича на наркотичен. Дори той да е починал от употребата на някакви препарати, предизвикващи спиране на дишането, аз бих окачествил тази смърт повече като нещастен случай, отколкото като наркомания. Наред с това, един здрав мъж, страдащ от болки в тазобедрената става, не трябва постоянно да взима опиати. Само от време на време", разясни медикът.

Кремираха Принс

Принс издъхна на 21 април на 57-годишна възраст.

Източник: БГНЕС