Лекар от Калифорния спаси живота на нацист, но призна за колебанията си
Лекар от Калифорния спаси живота на нацист, но призна за колебанията си / iStock/Getty Images
Тейлър Никълс е лекар от еврейски произход, който работи в спешното отделение на болница до Сакраменто (Калифорния), той се прочу след като разкри публично най-голямата дилема в кариерата си: дали да спаси живота на неонацист, съобщи „Сан Франциско Кроникъл“.

„Не ме оставяйте да умра, докторе“, умолявал го миналия месец пациент на носилка със сериозни проблеми с дишането. Когато разкопчали ризака му лекарят и чернокожата медицинска сестра видели върху гърдите му татуиран пречупен кръст.



Никълс обещава на наркомана, че ще даде всичко от себе си. Но изрично изтъкна, че „за първи път“ в кариерата си той се е колебаел дали да го стори, тъй като не изпитвал състрадание към наркомана нацист.

"Употребата му на метамфетамин през годините бе взела своето и зъбите му липсваха. Свастиката се открояваше на гърдите му - SS татуировките и други отличителни знаци, които преди това бяха покрити с ризата му, сега бяха очевидни за всички в стаята ", обясни д-р Никълс в своя Twitter.

Калифорнийските медии разговаряха с лекаря, който ежедневно лекува пациенти с COVID-19, и признаха, че натрупаната умора от пандемията може да има нещо общо с колебливата му реакция към пациента.

“Щеше ли той да се тревожи за живота ми, ако ролите бяха разменени?“, пита се докторът. След това състоянието на мъжа се влошава и той е интубиран, за да се поддържа жив.

Тази процедура е една от най-опасните за лекарите по време на пандемията, където са изложени на най-голям риск от заразяване. Въпреки това докторът остана горд от работата в екип със своите асистенти.

Превод и редакция: DarikNews