/ iStock/Getty Images
Д-р Тейлър Никълс и преди се е сблъсквал с омраза. Той е лекувал пациенти расисти и всеки път еврейският лекар се отдава на своето състрадание, за да си свърши работата.

Докато не вижда пациент с коронавирус, който предизвиква начина, по който си върши работата. Кожата на пациента е покрита с нацистки татуировки, включително голяма свастика на гърдите му. Когато пристига в линейката, тежко болен, пациентът моли Никълс да не го оставя да умре.

Никълс и неговият екип, включващ чернокожа медицинска сестра и азиатски респираторен терапевт, са готови да го интубират. Това е високорисково действие по време на пандемията, тъй като може да изложи здравните работници на инфекциозни капчици. И когато се запитва дали човекът с нацистките татуировки би се погрижил за живота му, ако ролите бяха разменени, той се поколебава.

"Пандемията ме изчерпа и моята мантра не оказва същото въздействие в момента", пише в Туитър Никълс по-рано тази седмица. „През цялото това време се боря с насрещен вятър и гладиатори. И осъзнавам, че може би не съм добре“, добавя той.

Състраданието и ангажираността към пациентите, които Никълс трябва да върши са отслабнали по време на пандемията, казва той пред Джон Берман от Си Ен Ен в "Нов ден".

Макар да заявява, че е благодарен, че е получил този сигнал за събуждане, той е загрижен за психичното здраве на своите колеги от фронтовата линия, които може да не са се сблъскали със собствения си пандемичен стрес.

„Бях изумен от въздействието, което това оказа върху мен, който никога досега не се е сблъсквал с такова колебание в кариерата си“, казва той пред Си Ен Ен. Преди това, когато възникваха етични дилеми при пациентите, Никълс казва, че е запазил преценка и се е фокусирал върху тяхното лечение по най-добрия начин.

„С този пациент наистина нямах възможност да говоря“, казва той. „Останах сам с въздействието, което този символ оказа върху мен. Това е символ на омразата. Предизвика ме малко“, обяснява Никълс.

Той казва, че реагира амбивалентно отчасти поради стреса от пандемията, който е оказал огромен натиск върху здравните работници и медицинските заведения. Недостигът на лични предпазни средства и ниският капацитет на интензивното отделение правят предизвикателството да запазят пациентите и самите тях в безопасност още по-трудни за лекари като Никълс.

Никълс работи в Калифорния, който е щата с най-много случаи на коронавирус в страната: почти 1,29 милиона заразени. Част от това, което изключително много затруднява работата му, е фактът, че ваксините са почти готови за първия кръг на разпространение. Всяка смърт и всяко заболяване до прилагането им е "много по-сърцераздирателно", казва той.

Въпреки че взаимодействието му с пациента го разтърсва, Никълс заявява, че е решен да осигури най-добрите грижи на всеки пациент в нужда. Неговият кладенец на състрадание не е пресъхнал. Но той се надява, че други здравни работници ще изследват екстремния стрес, който са изпаднали от началото на пандемията през март, както и той.
БГНЕС