Икер Касияс
Икер Касияс / Gulliver/Getty Images
Вратарят на Порто Икер Касияс ще сложи край на професионалната си кариера, обяви президентът на португалския клуб Нуно Пинто да Коща, само ден след като бившият страж на Реал Мадрид и Испания потвърди, че ще се кандидатира за президент на Испанската футболна федерация.

38-годишният Касияс не е играл за "драконите" от миналия април, когато получи инфаркт по време на тренировка, въпреки че след оперативна намеса се възстанови. "Преди да обяви кандидатурата си, Икер Касияс дойде и ме информира за намерението си да сложи край на кариерата си", заяви Пинто да Коща пред медиите в Португалия.

Оперираха по спешност вратаря на Порто Икер Касияс

Касияс официално обяви намерението си да се кандидатира за президент на Кралската футболна федерация на изборите, които трябва да се проведат през есента, където се очаква негов конкурент да бъде настоящият президент Луис Рубиалес.

Икер Касияс е считан за един от най-великите вратари на своето поколение, като изигра 167 мача за националния отбор на Испания, с който стана световен и двукратен европейски шампион, докато за Реал Мадрид изигра 725 мача и спечели три пъти Шампионската лига и пет пъти титлата в Ла Лига
БГНЕС