Западните лидери трябва да погледнат собствената си съвест, преди да обвиняват руския президент Владимир Путин във военни престъпления, каза външният министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

Москва ще даде в следващите часове пресконференция, за да покаже, че западните обвинения, че нейни войници са убивали цивилни в Северна Украйна, са неверни, каза Лавров пред журналисти след срещата си в Москва с контактна група на Арабската лига за Украйна.

Захарова: Трибунал за Путин - едва след разследване на бомбардировките над Югославия

Американският президент Джо Байдън обвини Путин във военни престъпления и призова за съдебен процес, с което се присъедини към глобалното възмущение от убийствата на цивилни в украинския град Буча.

Кремъл категорично отрече, да има нещо общо с убийства на цивилни., включително в Буча,и твърди, че откритите там гробове и мъртвите тела са инсценировка на Украйна с цел дискредитиране Русия.

Байдън иска да има процес за военни престъпления заради убийствата в Буча

Помолен да коментира изказването на Байдън, Лавров каза, че Западът трябва първо да погледне собствените си действия в Ирак и Либия. "Не всичко е наред със съвестта на американските политици", каза той.

Лавров посочи, че пресконференцията, която ще се състои в следващите часове, ще бъде дадена от руската мисия в Обединените нации и на нея "ще бъдат представени изключително подробни материали, показващи истинската природа на събитията в Буча", предаде ТАСС.
БТА