Лариджани и Мохамед ел Барадеи ще обсъдят иранския ядрен проблем
Лариджани и Мохамед ел Барадеи ще обсъдят иранския ядрен проблем / netinfo

Иранският главен преговарящ по ядрените проблеми и секретар на Висшия съвет за национална сигурност Али Лариджани ще разговаря утре във Виена с генералния директор на Международната агенция за атомна енергия Мохамед ел Барадеи, който ще пристигне в Австрия начело на делегация. Тема на разговора ще бъде иранският ядрен проблем, съобщи постоянният представител на Иран в МААЕ Али Асгар Солтание, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Ел Барадеи бе направил предложение за пауза, според което Иран временно да спре обогатяването на уран, а Съветът за сигурност - действието на резолюция 1737. Иран ще разгледа предложението, след като бъде представено в писмен вид, заяви говорителят на иранското външно министерство Мохамад Али Хосейни.

Мохамед ел Барадеи полага усилия в търсенето на подходящ изход от създалото се положение, добави Хосейни. Той потвърди готовността на Техеран да разгледа "всеки проект за уреждане на ядрения му проблем, който да гарантира правата на Иран да използва мирни ядрени технологии", посочва ИТАР-ТАСС.