Късо съединение е вероятната причина за пожара в Чинечита
Късо съединение е вероятната причина за пожара в Чинечита / Снимка: БГНЕС
Късо съединение в склад за материали може да е причината за пожара в легендарното киностудио "Чинечита" миналата нощ. Това съобщиха тази сутрин римските пожарникари, предаде Франс прес.

Огънят избухнал снощи около 20,00 ч. местно време и унищожил хангар с площ 2000 кв. м, където се съхранявали елементи от декори за британско-американската суперпродукция "Рим" за зараждането на Римската империя. После пламъците обхванали и неизползвано през летния период телевизионно студио наблизо, посочва АФП. Според ИТАР-ТАСС пожарът е вече потушен почти изцяло.

Жертви няма, заяви пред журналисти командващият пожарникарите в Рим Гуидо Паризи. Унищожени са почти 4000 кв. м от общо 40-те хектара площ на огромния киноцентър, създаден преди 70 години. Според свидетели пламъците са достигали повече от 40 м височина.

Пожарникарите обаче са успели да спасят от огнената стихия ред исторически декори от филми на Фелини и Уилям Уайлър, добавя агенцията. Спасени са и вековните пинии в киноградчето, информира ИТАР-ТАСС, като се позовава на Франческо Кардучи, ръководител на "Чинечита".