Късметът да оцелееш 15 дни под развалините в Хаити
Късметът да оцелееш 15 дни под развалините в Хаити / снимкa: Reuters

Момиче беше извадено изпод развалините в хаитянската столица Порт-о-Пренс петнайсет дни след опустошителното земетресение, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Френски спасители извадили тийнейджърката изпод рухналата сграда на колежа "Сен Жерар". Роднина на момичето каза, че то се намирало в учебното заведение, когато станало земетресението, и заяви: "Мислехме, че тя е мъртва", пише БТА.

Момичето било спасено, след като някой чул призивите му за помощ и извикал спасителите. То било обезводнено и имало наранявания, но било в съзнание. Момичето веднага било отведено в полева болница.

Междувременно стана ясно, че общата сума на даренията, обещани или вече събрани, за подпомагане на пострадалите от земетресението достигна 2,02 милиарда долара, съобщи ООН. От тази сума 1,189 милиарда долара са били набрани от хуманитарни агенции и организации, а 830 милиона долара са все още само обещани. Даренията идват от стотина държави, неправителствени организации, фондации, компании и частни лица, личи от списъка на дарителите, съставен от ООН и публикуван на сайта й за координация на хуманитарната помощ.