/ ThinkStock/Getty Images

Един билет, продаден в Калифорния, спечели умопомрачителните 2 милиарда долара след забавено теглене на лотарията в САЩ.

Само един от милионите билети, продадени в цялата страна, съвпадна с всичките шест числа в тегленето на "Пауърбол", съобщиха от Калифорнийската лотария.

Световен рекорд: Джакпотът в американската лотария достигна 1,6 млрд. долара

"Калифорнийската лотария направи своя ПЪРВИ милиардер!" - написа организацията в Туитър.

"Един късметлийски билет, продаден в „Сервизния център на Джо” в Алтадена, съвпадна с всичките 6 числа в тегленето на #Powerball на 7 ноември. Окончателната сума на джакпота за това теглене възлиза на 2,04 МИЛИАРДА долара."

Тегленето, което първоначално трябваше да се проведе в понеделник вечерта, беше отложено, след като лотарията се нуждаеше от повече време, за да завърши протоколите за сигурност поради голямото търсене на билети.

Победителят, чието име не беше обявено, може да избере да вземе наведнъж еднократна сума, която се оценява на около 1,4 млрд. долара, или цялата сума под формата на анюитети в продължение на три десетилетия.

Търси се британецът, спечелил рекорден джакпот от 195 млн. лири

Повечето печеливши избират еднократната сума.

Билети за Powerball се продават в почти всички щати - 45 от 50, както и във Вашингтон, Вирджинските острови на САЩ и Пуерто Рико.

БГНЕС