/ БГНЕС
Най-високопоставените лидери на Русия остават в столичния регион, на работните си места. Това съобщава агенция ТАСС.

По-рано в социалните мрежи се твърдеше, че руският президент Владимир Путин, министър-председателят Михаил Мишустин и заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев вече са напуснали Москва. Техни представители обаче отрекоха тази информация. ТАСС е събрала основна информация по темата.

Президентът е в Кремъл

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Путин работи в Кремъл. По този начин говорителят на Кремъл коментира слуховете, че държавният глава уж е заминал за Санкт Петербург.

„Путин работи в Кремъл“, увери Песков.

По думите на говорителя Путин вече е разговарял по телефона с президентите на Беларус Александър Лукашенко, на Узбекистан Шавкат Мирзийоев и на Казахстан Касим-Жомарт Токаев и „ги е информирал за ситуацията“.

Путин е разговарял по телефона и с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който според пресслужбата на Кремъл е „изразил пълна подкрепа за действията на руското ръководство“.

Освен това държавният глава започна да подписва федералните закони, приети от Съвета на федерацията на последното пленарно заседание. Сред тях е и документ, според който военната служба и участието във войната в Украйна ще дават предимства при приема във висши учебни заведения.

Премиерът провежда срещи

Руският министър-председател Мишустин също е на работа и провежда срещи с членовете на кабинета.

„Михаил Мишустин е на работното си място и провежда редица срещи с членове на правителството, включително по изпълнението на указанията, дадени на съвещание за развитието на авиационната индустрия в Казан“, съобщиха за ТАСС от правителствената пресслужба.

Медведев е на работа

Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, също беше на работа. Никаква „евакуация“ на заместник-председателя на Съвета за сигурност не е имало, противно на твърденията на някои канали в Телеграм, увери репортерите неговият помощник Олег Осипов.

„Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, неговите помощници и секретариатът са на работните си места и изпълняват задълженията си“, подчерта Осипов.

Председателят на Държавната дума отменя посещение в чужбина

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, който е член на Съвета за сигурност по право, също остава на поста си. Посещението на Володин в социалистическа република Виетнам е било отложено поради „непредвидена ситуация“, според Комисията по външни работи на виетнамското Национално събрание. 
БГНЕС