Кушнер и Милибанд осъдиха атентатите в Индия
Кушнер и Милибанд осъдиха атентатите в Индия / cнимкa: БГНЕС

Външните министри на Франция и Англия Бернар Кушнер и Дейвид Милибанд изразиха отвращението си от бомбените взривове в град Джайпур, които отнеха живота на най-малко 80 души, и предложи помощ на Индия в борбата срещу тероризма, предаде АФП.

„Искам да изразя моето възмущение и отвращение на фона на нападенията, които заляха град Джайпур тази сутрин“, се казва в изявление на Кушнер. „Франция повече от всеки други желае да засили сътрудничеството си с Индия в борбата срещу тероризма“, заяви Кушнер по повод взривовете в северния индийски туристически град.

„Днешните бомбени взривове в Джайпур показват отново ужасяващите разрушения, които носи тероризмът“, отбелязва Милибанд. „Моите мисли са със семействата на жертвите и на ранените. Не може да има никакво оправдание за актовете на безразборно насилие, като тези, и аз решително осъждам извършителите на днешните нападения“, заявява Милибанд. Той подчерта, че Лондон „стои и ще продължи да стои зад правителството и народа на Индия срещу тероризма във всичките му проявления“.

Седем експлозии прогърмяха в рамките на броени минути в индийския туристически център. Индийската полиция ги определи като „терористични нападения“.