Кушнер и Лавров влязоха в задочна словесна престрелка
Кушнер и Лавров влязоха в задочна словесна престрелка / DarikNews
Френският министър на външните работи Бернар Кушнер и руският му колега Сергей Лавров влязоха в задочна словесна престрелка по повод кризата в Грузия, предадоха Франс прес и Ройтерс.

След като френският външен министър Кушнер спомена за възможността Европейският съюз да наложи санкции на Русия и за евентуално руско нападение в скоро време срещу Молдова и Украйна, руският външен министър Лавров каза, че френският му колега има болно въображение.

„Това е плод на болно въображение“, заяви Сергей Лавров. Той иронизира заплахите от санкции на ЕС срещу Русия, като заяви, че Съюзът „просто е разгневен“ от несполуките на Грузия, „малкия любимец“ на Запада.

Френският външен министър пък заяви, че руснаците са „леко изнервени“. „Нямам болно въображение. Руснаците са леко изнервени в последно време“, заяви Бернар Кушнер. „Франция няма болно въображение, тя бе на място в Грузия и в Русия, за да свърши работата си като страна, председателстваща ЕС. Ние не искаме да прекъсваме диалога с Русия, далеч сме от това, и Франция не предлага санкции“, каза още Кушнер.