Кунева: Ще работя без да съм зависима от професионални интереси
Кунева: Ще работя без да съм зависима от професионални интереси / netinfo

Обещавам да работя за Европейската комисия без да съм зависима от всякаква форма на национално и политическо влияние. Това заяви в началото на изслушването си пред комисията за защита на потребителите Меглена Кунева. Очаква се то да продължи 3 часа, като през това време българският министър трябва да отговаря на въпроси, свързани със защитата на потребителите в Европа.

Изслушването на Меглена Кунева започна с 6-минутно закъснение заради огромния медиен интерес към събитието. Бъдещият европейски комисар по въпросите на защита на потребителите Меглена Кунева, облечена в елегантен черен костюм премина през залата като последователно се здрависваше с членове на изпитващата я комисия.

„Благодаря ви за възможността да потърся подкрепа за своята номинация”, каза в началото на обръщението си пред европейските депутати Кунева на английски език, след което премина на български:

„Обещавам да работя без да съм зависима от всички форми на национално, местно или политическо влияние, професионални и икономически интереси и убеждения. Напълно оценявам необходимостта от цялостно приемане и прилагане на достиженията на правото на Европейския съюз”.

Очаква се изслушването да продължи около 3 часа, а резултатите от него да бъдат оповестени утре.

Какво още каза Кунева пред комисията чуйте в звуковите файлове.