Куче на Обама ухапа гостенка на Белия дом (СНИМКА)
Куче на Обама ухапа гостенка на Белия дом (СНИМКА) / Thinkstock/Getty Images

Едно от кучетата на американския президент Барак Обама ухапа тийнейджърка, дошла на гости на стопаните на Белия дом. 18-годишната посетителка искала да погали и целуне домашния любимец на семейство Обама - Съни.

В отговор на ласките кучето ухапало момичето по лицето, съобши БГНЕС. Нараняването се оказало толкова сериозно, че се наложило семейният лекар на Обама да зашие раната. След заздравяването й, все пак ще остане малък белег на момичето.

"Синът" на Джон Кенеди и Мерилин Монро искал да отвлече кучето на Обама

Освен Съни, в Белия дом се подвизава още едно куче от породата португалско водно куче - Бо, който е на 7 години и се присъедини към семейство Обама през април 2009 година. Той бе дар от сенатора Едуард М. Кенеди, един от големите поддръжници на президентската кампания от 2008 година на отиващия си държавен глава. Съни, която е на 4, се появи през август 2013 година.

И кучетата на Обама са с претоварен график (СНИМКИ)

Иначе кучетата на семейство Обама се превърнаха се превърнаха в интернет звезди и се радват на голямо внимание в социалните мрежи. Любителите на животни споделят клипове, на които четириногите изглеждат дружелюбни и игриви.