Критикуват лейбъристите заради евтините жилища за имигранти
Критикуват лейбъристите заради евтините жилища за имигранти / netinfo

Управляващите във Великобритания лейбъристи бяха обвинени, че са занемарили ядрото свои привърженици, като са променили политиката на жилищно настаняване и са позволили на имигрантите да живеят в евтини домове, пише "Мейл он сънди".

Твърденията на Джон Крудъс, който е кандидат за заместник-председател на Лейбъристката партия, предвещават бурен спор в партията поради опасенията, че тази политика облагодетелства екстремистите от Британската националистическа партия.

Вестникът цитира думите на Крудъс в интервю за британския канал Джи Ем Ти Ви, че "гласоподавателите от бялата работническа класа смятат, че имигрантите, особено тези от Източна Европа, им отнемат ниско платените длъжности и общинските жилища, предназначени за местните хора". Това кара традиционни лейбъристки гласоподаватели да се обръщат към Британската националистическа партия.

Вестник "Мейл он сънди” изтъква опасенията на стратези на Лейбъристката партия, че на общите избори през май крайнодесните партии ще спечелят повече места в райони като Източен Лондон, Ланкашър и Йоркшър, където етническото напрежение е високо.